Over Prohout

Prohout is ontstaan in 2000.

Na jaren gewerkt te hebben bij een gerenommeerde houthandel in Zuid-Nederland besloot ik na 18 jaar om voor mezelf te beginnen.Met de hulp van een in Geleen gevestigde timmerfabriek begon het avontuur. In die jaren groeide Prohout uit tot een goede, betrouwbare partner voor handel en industrie. Met eigen vervoer en deskundig personeel wisten wij een groot aantal bedrijven aan ons te binden.

2013.

Na jaren van crisis gaat het ook met Prohout een stuk minder. Het wordt tijd voor verandering.

Er zijn steeds minder timmerbedrijven terwijl het aantal handelaren nauwelijks afneemt. De enige manier om deze tijd te overleven is kostenbesparing.

Prohout verhuist naar een nieuwe locatie: Gemert, in het hart van de Brabantse timmerindustrie.  Na eerst samengewerkt te hebben met een collega houthandel is vanaf 2015 Prohout helemaal op zichzelf.

2017

De bouw komt langzaam uit de crisis. De aanvragen worden talrijker en er wordt meer geleverd. Inmiddels is Prohout een goede leverancier van zowel Afrikaans en Aziatisch hout. Er is versterking nodig. De heer Rob Knapen komt ons team versterken om zo de klanten beter van dienst te kunnen zijn.